Tuinmeubelen kopen? Dit is handig om te weten!

 

Tuinmeubelen kopen kan heel leuk en verfrissend zijn. Je mag eindelijk van jouzelf iets nieuws uitkiezen voor in jouw tuin. Niet zomaar iets, maar ook nog iets wat je vaak gebruikt. Elke keer als je naar jouw tuin kijkt, zie je jouw mooie, nieuwe tuinmeubels staan. Super leuk! Toch komen er ook wel vragen bij kijken. Hoe ga je jouw tuinmeubelen onderhouden en opbergen? Laat je ze in de regen staan, of sleep je ze elke keer weer naar binnen?

Een tuin opbergbox voor jouw tuinmeubelen

Een tuin opbergbox is een handige manier om jouw tuinmeubelen te bewaren. Vaak gebruik je deze opbergboxen om de kussens van jouw tuinmeubelen in te bewaren. Natuurlijk kun je de tuin opbergbox gebruiken voor wat jij zelf wilt. Heb je veel kinderspeelgoed voor buiten? Deze opbergboxen zijn daar ook goed voor geschikt. Voor alles wat je even wilt opruimen en wilt beschermen tegen de regen en de dauw, is een tuin opbergbox geschikt.

Tuinmeubelen het hele jaar laten staan?

Vaak zie je dat mensen die nieuwe tuinmeubelen kopen, zich afvragen of ze deze wel buiten kunnen laten staan. Dit hangt vooral veel af van het materiaal van jouw tuinmeubelen. Als het materiaal goed tegen het weer kan, kan het meubelstuk ook wel tegen een beetje regen. Het is wel verstandig om de kussens van de tuinmeubelen op te bergen als je klaar bent met gebruiken. Dit kun je doen door een tuin opbergbox of door ze mee naar binnen te nemen.

In de zomer regent het niet vaak. Als je goede kwaliteit tuinmeubelen hebt kunnen ze best de hele zomer buiten blijven staan. In de winter, als het veel regent en sneeuwt. Is het wel beter om goed op je tuinmeubelen te passen. Zet ze onder een afdakje, haal ze naar binnen of doe er een goed sterk zeil overheen.

Tuinmeubelen behandelen en beschermen

Je kan er ook voor kiezen om jouw tuinmeubelen te behandelen. Dat is een goed idee wanneer jij jouw nieuwe tuinmeubelen gaat kopen. De producten die je daarvoor kunt gebruiken, kun je vaak kopen bij dezelfde winkel waar je de tuinset vandaan hebt. Je hebt bijvoorbeeld de tuinmeubel beschermer met PTEF. Dit voorkomt dat vuil aan kan hechten en zorgt er dus voor dat viezigheid beter schoon te maken is. Er zijn natuurlijk verschillende soorten beschermers per materiaalsoort. Elk materiaal heeft een andere stof die beter reageert. Kijk dus van tevoren wel goed welke jij moet hebben voor jouw tuinset.

Geef een reactie