Tips voor het kopen van de perfecte schooltas

Voor veel kinderen is de zomervakantie net begonnen. Dé periode waar ze het hele jaar naar uitkijken. Voor weken lang hoef je lekker even niet aan school te denken en kun je je bezighouden met dingen die jij leuk vindt om te doen. Of dit nu spelen met je vrienden is, sporten of het oppakken van een speciale hobby, school komt niet in dit rijtje voor. Toch is het wel belangrijk dat je de zomervakantie gebruikt om je vast voor te bereiden op het nieuwe schooljaar, waaronder het kiezen van een nieuwe schooltas. Maar hoe vind je een goede schooltas en waar moet deze aan voldoen? Wij leggen het je graag uit!

Model

Er zijn veel modellen tassen waar je uit kunt kiezen. Ook voor schooltassen heb je een ruime keuze uit verschillende modellen en groottes. Over het algemeen is het voor een schooltas fijn om een iets groter model te hebben, zodat je al je boeken en papieren er in kwijt kunt. Hoef je niet veel spullen mee te sjouwen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een wat kleiner model. Verder is het goed om te kijken naar dingen als schouderbanden, zodat je de tas bijvoorbeeld makkelijk kan dragen als je op de fiets zit. Zo is een rugzak veel beter voor je rug en schouders dan een schoudertas. Er zijn bepaalde merken die naast schoudertassen ook mooie rugzakken aanbieden, zoals O My Bag.

Kwaliteit

Bij het uitkiezen van een goede schooltas, is het belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit. Een schooltas krijgt het soms zwaar te verduren en daarom moet het materiaal stevig zijn en niet snel slijten. Goede materialen zijn nylon en canvas, maar ook een tas van leer is erg stevig. Check ook altijd even of de ritsten goed zijn. Dikke en bredere ritsen zijn vaak een stuk steviger!