Steamed Hair Don’t Care

De lente is begonnen. Het zonnetje schijnt vaker. De dagen worden steeds langer. Onder normale omstandigheden betekent dat lekker een terrasje pakken, ergens een wijntje doen of een hapje eten en een wandeling maken in het park.

Maar het zijn geen normale omstandigheden waarin wij ons bevinden. We zijn met zijn allen in de ban van het coronavirus. Zoveel mogelijk vanuit huis werken. Zo min mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer. De sportscholen zijn dicht. Veel kinderen gaan niet naar school of de kinderopvang. Het is surrealistisch.

Hoe gaan we het overleven?

Gelukkig bevinden we ons echter in een tijdperk waarin er door middel van technologie zeer veel mogelijk is. Ook op afstand. Zo worden er videocalls gehouden in plaats van fysiek te vergaderen en verzorgen hogescholen en universiteiten online hoorcolleges. Tegelijkertijd ben je wel erg op jezelf aangewezen wat discipline en entertainment betreft. Zorg er maar voor dat je niet afgeleid raakt tijdens het thuiswerken. En die 30 minuten per dag bewegen dan? Oh en die afspraak bij de kapper ook nog!

Er wordt met ons meegedacht! Zo zijn er inmiddels online talloze tips en tricks te vinden die je kunt inzetten om ervoor te zorgen dat je gefocust blijft op je werk, ook vanuit het gemak van je woonkamer.

Daarnaast hebben verschillende Youtubers die bekend staan om hun workoutvideo’s zoveel mogelijk geprobeerd om alternatieven te bedenken voor met name de gewichten en apparaten die je normaal gesproken alleen op de sportschool hebt.

Een inhouse kappersbehandeling

Het voorgaande duidt erop dat we best wat keuzevrijheid hebben bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten. Laten we echter even teruggaan naar het voobeeld van de kappersafspraak. Hoewel de kappers gewoon openblijven, is het heel goed voor te stellen dat mensen toch maar even die afspraak overslaan. Ikzelf zit namelijk al sinds eergisteren te zoeken naar tutorials over hoe je je eigen haar moet knippen. Tijdens het bekijken van deze video's ben ik een tutorial over het gebruik van de steampod van L’Oréal tegen gekomen.

De Steampod

De steampod is een apparaat waarmee je het haar kunt stijlen en krullen. Klinkt niet zo bijzonder hè? Dat is het dus wel. Het apparaat maakt namelijk geen gebruik van warmte om je haar te stylen, maar van de kracht en zachtheid van stoom, waardoor het voor 78% minder schade dan bij een reguliere stijltang zorgt. Gelet op het feit dat de meeste mensen proberen om zoveel mogelijk op dit moment vanuit huis te doen, is het ideaal dat je met de steampod je haar op zo’n manier kunt stylen dat je het gemis van een periodieke bezoek aan de kapper waarschijnlijk niet snel zult voelen.

Tot slot is de steampod ook eenvoudig bij je te dragen. In tegenstelling tot wat de naam mogelijkerwijs suggereert, lijkt de steampod meer op een stijltang dan je zou verwachten. Doordat het waterreservoir in het apparaat geïntegreerd is, is het makkelijk mee te nemen.