Scoor goedkopere zakelijke energie in 2021

Ondernemers hebben het meestal druk genoeg met hun bedrijf. Zij willen zich geen zorgen hoeven te maken over hun contract omtrent zakelijke energie, maar hun zinnen zetten op de ontwikkeling van hun bedrijf. Daarom is het wel zo prettig wanneer dat energiecontract gewoon goed geregeld is. Gelukkig kun je zo aan het begin van 2021 een heel voordelig energiecontract voor je bedrijf scoren – mits je weet hoe je dat moet doen. Het is helemaal niet zo moeilijk om minder te betalen voor je zakelijke energie. In dit artikel lees je enkele tips die je gemakkelijk kunt toepassen om zo geld te besparen op de energierekening van je bedrijf.

Verduurzaam je bedrijfspand en bespaar

Wist je dat je waarschijnlijk binnen je bedrijfspand flink kunt besparen op energie? Dan hebben we het nog niet eens zozeer over bewuster omgaan met je energie, maar over het controleren van je kantoor. Want hoe groen is het gebouw waar je werkt eigenlijk? Moet je veel stoken om alle ruimtes goed warm te krijgen en te houden of is alles goed geïsoleerd? De juiste isolatie voor dak, muren, vloer en ramen is belangrijk om op die manier minder te hoeven betalen voor je energierekening. Zonder die isolatie moet je namelijk veel stoken om het constant lekker warm binnen te hebben. Natuurlijk moet je eerst investeren in goede isolatie voordat je kunt profiteren van een minder hoge energierekening, maar je zult zien dat dit aanzienlijk snel effect heeft. Zodra het pand geïsoleerd is kan het besparen namelijk al beginnen! Wedden dat je uiteindelijk minder geld kwijt bent dan aan je energierekening zonder een goed geïsoleerd pand?

Blijf zakelijke energie vergelijken

Het is niet alleen de isolatie van het pand waar je op moet letten. Waar je ook flink wat geld mee kunt besparen, is het blijven vergelijken van energiecontracten. Veel ondernemers blijven jaren bij een energiebedrijf hangen – wanneer ze eenmaal een contract hebben afgesloten, vergeten ze het om over te stappen of hebben ze geen tijd of zin in het kiezen van een nieuw zakelijk energiecontract. Dat is zonde, want daarmee laat je behoorlijk wat geld liggen. Er is namelijk altijd wel een goedkoper contract te vinden bij een ander energiebedrijf. Zakelijke energieleveranciers willen altijd nieuwe klanten scoren en daar hebben ze veel korting of welkomstcadeaus voor over. Daarom is het aan te raden om aan het eind van je huidige energiecontract te beginnen met energie vergelijken. Hierbij maakt het niet uit of je op zoek bent naar energie zakelijk zzp of grootzakelijke energie: het vergelijken van energie voor een goede deal geldt voor iedere vorm van zakelijke energie.

Check de opzegtermijn en de einddatum van je contract

Tot slot is er nog een handige tip die je op kunt volgen om nooit te veel te betalen voor je zakelijke energiecontract. Dat is door te letten op de opzegtermijn en de einddatum van je huidige contract. Ieder energiebedrijf hanteert een andere opzegtermijn; het is belangrijk om te checken wat jouw energieleverancier als termijn heeft. Pas wanneer die termijn ingaat, mag je officieel overstappen naar een andere energieleverancier. Doe je dit toch eerder dan ontvang je een opzegboete. Dat is een boete die je moet betalen voor de energie die je eigenlijk nog af had moeten nemen. Voordat je een energiecontract afsluit, spreek je immers met de leverancier af wat je af wilt nemen en voor hoe lang. Stop je eerder met die afspraak dan moet je nog wel gewoon betalen voor de overgebleven energie. Naast de opzegtermijn moet je letten op de einddatum. Je wilt namelijk ook niet te laat zijn met overstappen. Wanneer je vergeet om voor die einddatum je energiecontract op te zeggen, wordt het contract stilzwijgend verlengd. Daar betaal je helaas ook weer veel te veel voor. Kortom: het is belangrijk om te letten op deze twee data rondom je zakelijke energie. Wanneer je die goed onthoudt of goed opgeschreven hebt, heb je nooit te maken met dubbele kosten.

Geef een reactie