PerfectRelax Matrassen

Schuimmatras of pocketvering matras?

Je wilt een nieuw matras kopen, alleen weet je nog niet wat voor soort matras. Matrassen zijn er niet alleen in verschillende maten en diktes, maar ook in verschillende types. Zo zijn er schuimmatrassen en pocketvering matrassen. Voor welk matras kun je nu het beste kiezen?

Koudschuim-Matras-tot-150-kg-70x200-cm

Voor- en nadelen van pocketvering matrassen

Het grootste voordeel van een pocketvering matras is dat dit matras een holle kern heeft. Dit zorgt voor een betere ventilatie, waardoor je minder snel last hebt van vochtigheid of geurtjes. Het matras voelt hierdoor ook koeler aan.

Verder heb je bij een pocketvering matras minder last van kuilvorming. Het materiaal is namelijk minder snel ‘moe’ dan het materiaal van schuimmatrassen. Hierdoor gaan pocketvering matrassen over het algemeen ook langer mee.

traagschuim topper

Voor- en nadelen van schuimmatrassen

Schuimmatrassen zijn over het algemeen hygiënische dan pocketvering matrassen. Dit komt doordat dit materiaal makkelijker te reinigen is. Daarbij verdelen schuimmatrassen de druk vaak beter, waardoor dit soort matrassen zowel voor lichte als zwaardere personen geschikt is.

Daarbij zijn schuimmatrassen ook extra elastisch en flexibel. Veel mensen vinden deze matrassen daarom meer comfortabel dan pocketvering matrassen. Meer hierover weten, neem een kijkje op de website van de Perfecthomeshop.eu.

Voor personen die ‘s nachts veel transpireren is een pocketvering matras de beste keuze, aangezien dit matras beter ventileert en koeler aanvoelt. Vind je hygiëne belangrijk of lig je graag op een elastisch en flexibel matras? Dan kun je weer beter voor een schuimmatras kiezen. Ook voor zwaardere personen is een koudschuim matras vaak aan te raden.