Jouw scherm heel houden

Het is soms te moeilijk om het scherm van een telefoon heel te houden. Dit kan ik helaas uit eigen ervaring vertellen. Overigens ben ik hier duidelijk niet de enige in. Overal zie je mensen met een kapot scherm rondlopen. Het lijkt haast wel alsof een intact scherm zeldzamer is dan een gebroken scherm. Toch is het niet zo handig om met een gebroken scherm rond te blijven lopen. Als een scherm flinke barsten heeft kan je het beste voor een scherm reparatie kiezen. De kans dat een telefoon alleen maar verder kapot gaat is namelijk erg groot. En een reparatie is dan soms niet eens meer mogelijk. Ook kunnen glassplinters zich in jouw vingers prikken en vervelende infecties veroorzaken. Nog beter is het natuurlijk als je in het vervolg het scherm heel weet te houden. Daarom hier een aantal tips om jou te helpen gebroken schermen te voorkomen.

Gebruik een screen protector

Vaak worden barsten veroorzaakt door het vallen van de telefoon, maar het scherm is meestal al zwakker gemaakt door verschillende krassen op het scherm. De groeven die in het scherm zitten kunnen sneller een barst worden wanneer de telefoon valt. Deze krassen worden vaak veroorzaakt door sleutels of een aansteker in de broekzak. Om deze krassen zo veel mogelijk te voorkomen is het verstandig om gebruik te maken van een screen protector. Deze soort doorzichtige sticker past precies over het scherm en vangt de meeste schade op die anders krassen hadden veroorzaakt. In principe heeft elke nieuwe telefoon een screen protector, en veel mensen halen die er meteen af. Doe dit niet, en vervang de protector ook regelmatig.

Gebruik een stevig hoesje

De grootste oorzaak van gebroken schermen is natuurlijk het laten vallen van de telefoon. Dit wil je natuurlijk sowieso zo veel mogelijk vermijden, maar het is niet ondenkbaar dat het toch een keertje gebeurt. Om de kans dat er schade optreedt bij het laten vallen van de telefoon zo klein mogelijk te maken is het belangrijk dat je een goed hoesje gebruikt. Het voelt misschien niet even comfortabel om te gebruiken, maar het kan vervelende schade voorkomen. Bovendien zijn er ook nog leuke printjes te vinden die bij jouw telefoon passen.

Bewaar jouw telefoon niet in de broekzak

Bijna iedereen bewaart de telefoon waar mogelijk in een broekzak. Dit is erg handig, zeker voor makkelijk gebruik, maar het is niet de veiligste plek. Wanneer je bijvoorbeeld valt kan de telefoon snel stuk gaan door een bos met sleutels. Ook is de kans dat je ergen tegen aan loopt aanwezig. Overweeg daarom om de telefoon op een andere plek te bewaren.