industrial computer

Hier moet je op letten bij het bestellen van een industrial computer

De aankoop van een industrial computer is er niet eentje om luchtig over te doen. Deze speciale hardware is duur en heeft direct invloed op het productieproces binnen je bedrijf of het functioneren van je onderneming op een andere schaal. Het is belangrijk dat je dus een partij vindt die industrial computers goed en op maat kan maken. Een aantal van deze zaken zijn daarin belangrijk:

  • er moeten meerdere afmetingen beschikbaar zijn
  • touch screen functies moeten een optie zijn
  • de systeemkast moet aanpasbaar zijn en tegen een stootje kunnen
  • de voeding: hoe is dit geregeld en kun je hierin variëren? Dat is belangrijk. 
  • is het nodig dat de systeemkast bestendig is tegen water? 

Dit zijn slechts een paar van de zaken waar je over na moet denken als je een industrial pc koopt. 

industrial computer

Wat is het verschil?

Er zijn veel soorten computers op de wereld. De normale pc die veel van ons thuis hebben zijn zeer degelijk maar ook bedoeld voor consumenten. Ze zijn dus vaak bij lange na niet krachtig genoeg om in een bedrijf of een productielijn te gebruiken. Een industrial pc heeft die kracht wel. Daarom zijn het ook vaak veel duurdere computers en daarom is er zo vaak sprake van maatwerk. 

Gespecialiseerde leverancier

Wanneer je zo’n industrial computer gaat aanschaffen dan is het dus absoluut aan te raden om dit te doen bij een gespecialiseerde leverancier. Het gaat namelijk niet alleen om de software maar ook de hardware van je pc. Deze moet helemaal op orde zijn en daar is een specialist voor nodig. 

Geef een reactie