Het kopen van een elektrische bakfiets

Als je in de stad woont zie je ze regelmatig, al helemaal in een hippe gezinsbuurt. Ik heb het natuurlijk over de elektrische bakfiets. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, van verschillende merken. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn dé oplossing voor jonge gezinnen.

Met deze vorm van elektrische fiets breng je jouw kinderen overal moeiteloos naartoe. In de ochtend naar de basisschool, in de avond naar de voetbaltraining. Het is een uitkomst voor je eigen lijf maar ook voor de planeet, omdat het natuurlijk een stuk groener is dan de auto.

De aankoop van een elektrische bakfiets kan een flinke hap uit het budget zijn en daarom is het goed om te weten waar je op moet letten tijdens de aankoop. Daarom hier wat tips voor de aankoop van een elektrische bakfiets:

Veiligheid

Zeker met jonge kinderen is het erg van belang om veiligheid hoog in het vaandel te hebben. De wereld is mooi en kinderen zijn nieuwsgierig naar alles wat er om hun heen gebeurt. Daarom zijn goede gordels van groot belang. Neem hiervoor het liefst een driepuntsgordel. Dit zorgt ervoor dat het niet uitmaakt in welke richting een kind beweegt, de driepuntsgordel zal ervoor zorgen dat er niks zal gebeuren.

Zogeheten kantelstoppers zijn ook een aandachtspunt wanneer het draait om veiligheid. Deze zullen ervoor zorgen dat de bakfiets niet zal kantelen wanneer je een bocht per ongeluk te scherp neemt. Zo neemt de kans op verwondingen drastisch af.

Als je van plan bent om de fiets ook in de donkere uren te gebruiken kan het goed zijn om op goede verlichting te letten. Denk hierbij ook aan de reflectoren die erop zitten.

Materialen

Je hebt elektrische bakfietsen in verschillende soorten materialen, ga hierbij voor jezelf na wat je prettig vindt. Zo zijn er bakfietsen gemaakt van hout, maar ook van stevig piepschuim. Hierbij zit het vooral in het gewicht en de sterkte van het materiaal.

Ook het aantal wielen kan iets uitmaken bij de keus. Als je meer stabiliteit wenst kan een driewieler bakfiets de uitweg zijn, maar dit zorgt wel voor minder flexibiliteit. Ga je liever voor een hogere flexibiliteit? Neem dan een bakfiets met twee wielen.

Tot slot is het leuk om de kinderen die uiteindelijk in de bak zullen zitten, mee te nemen naar de fietsenboer. Hierdoor kunnen zij ook direct laten weten wat ze van een fiets vinden, om teleurstellingen te voorkomen.

Een goede vervanger van de auto, zeker als je in de stad woont. Mobiel, snel én leuk voor de kinderen. Veel succes bij de zoektocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *