Een handige gids voor rubberen laarzen.

De herfst kan elk weertype met zich meebrengen, van zonnig tot stormachtig en regenachtig. Voor die sombere, regenachtige dagen, wil je je voeten droog en warm houden met een paar goede rubber laarzen. Maar hoe vind je de juiste?

Soorten regenlaarzen

De meeste rubber laarzen zijn onder te verdelen in twee categorieën: werklaarzen en vrijetijdslaarzen.

Werklaarzen – Werklaarzen hebben doorgaans een langere schacht om de voeten, enkels en kuiten te beschermen tegen modder, modder en vuil. Ze zijn ook zwaarder en hebben een dikke, comfortabele tussenzool zodat je voeten comfortabel blijven terwijl je hard aan het werk bent. Of je nu op een bouwterrein bent, op de boerderij of klusjes doet in de achtertuin, met een regen- of rubberen laars van hoge kwaliteit kun je niet fout gaan.

Casual laarzen – Casual regenlaarzen zijn beter geschikt voor boerenmarkten, vlooienmarkten of gewoon door de stad wandelen bij nat weer. Ze hebben doorgaans een dunner rubber, kortere schachten en minder demping in de zool.

De juiste pasvorm vinden

Rubber laarzen zijn niet zoals typische laarzen of schoenen – ze passen een beetje anders. Let bij het kopen van regenlaarzen op de maattabellen van de specifieke fabrikant. Dit is vooral belangrijk als je een halve maat hebt. De meeste regenlaarzen hebben binnenin extra ruimte, bedoeld voor dikkere sokken of om je broekspijpen in te stoppen. Het is ook belangrijk om te letten op jouw kuitmaat. Sommige rubber laarzen hebben meer ruimte in de schacht, terwijl andere een strakkere pasvorm hebben die oncomfortabel kan zijn voor grotere kuiten. Sommige laarzen hebben inzetstukken of veters om de schachtmaat aan te passen zodat deze beter bij je been past.

Houd het klimaat in gedachten

Houd ten slotte rekening met het klimaat wanneer je rubber laarzen kiest. Als je in een deel van het land bent dat te maken heeft met veel regen en koud weer, dan wil je laarzen met zwaardere isolatie en een langere schacht. Als je zich in een milder klimaat bevindt, kan een enkellaars of dunnere laars goed werken voor jouw behoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *