Drie activiteiten waar je nog wat van kunt leren!

Deze periode van crisis kan best wel saai zijn. Veel mensen vervelen zich dan ook doordat we door het COVID-19 virus nu niet kunnen uitgaan, uit eten kunnen gaan of andere evenementen hebben met veel mensen. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten die je nog wel kunt ondernemen, en zie je dat mensen heel creatief worden en steeds meer nieuwe hobby’s gaan zoeken. Ook zijn er verschillende hobby’s die je kunt uitoefenen en waar je ook nog wat van leert. Een win-win in deze saaie tijd dus als je het aan mij vraagt! Wil je dus een hobby/activiteit tegen de verveling waar je ook nog wat van leert en op die manier zorgen dat je het beste uit deze tijd haalt? Lees dan nu verder hieronder in mijn blog!

Gamen leerzaam?! 

Door de corona periode zul je er (in ieder geval als je een man bent) vast al een aantal game middagen, avonden of misschien zelfs dagen op zitten. Gamen is misschien niet zo’n leerzame activiteit/hobby, maar je zou het niet denken: Je kunt deze hobby zeker wel leerzaam maken! Via verschillende websites kun je namelijk onderdelen bestellen en zo zelf je game pc samenstellen. Dit is technisch niet heel ingewikkeld, maar je moet het maar wel allemaal in elkaar kunnen zetten en kunnen aansluiten. Een goed excuus dus om dit te doen, want uiteindelijk leer je er zeker wel iets van! Als je moeder of partner dus nu vraagt waarom je zoveel met gamen bezig bent, kun je haar haarfijn uitleggen hoe leerzaam het wel niet is. 

Test je muzikaliteit 

Daarnaast is een leuke én leerzame hobby om iets met muziek te gaan doen zoals bijvoorbeeld een instrument bespelen of danslessen volgen. Op deze manier kun je je muzikaliteit testen, aanwakkeren of (mocht je al enorm muzikaal zijn) verbeteren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan online piano of gitaar lessen, een cursus salsa dansen of gewoon een sportlesje op muziek. Naast dat dit enorm leerzaam is vanwege de muzikaliteit die erbij komt kijken, is dit ook enorm goed voor je humeur. En als je dansles of een sportles op muziek gaat doen is het natuurlijk ook nog goed voor je gezondheid en lichaam! 

Online creativiteit

Tot slot kun je ook online heel makkelijk creatief zijn. Natuurlijk kun je ook de verfspullen in huis halen en fysiek aan de slag. Maar nog makkelijker, en dus misschien een iets minder hoge drempel, is online creatief zijn! Je kunt bijvoorbeeld het creatieve pakket van Adobe kopen waar onder andere de programma’s Photoshop en Indesign in zitten. Deze programma’s zijn niet zo makkelijk te gebruiken als je er geen verstand van hebt, maar er zijn genoeg cursussen die je kunt kopen en Youtube filmpjes die je kunt kijken om dit onder de knie te krijgen. En dit is natuurlijk zelfs handig bij je toekomst, want als je deze programma’s onder de knie hebt kun je ze zeker op je CV vermelden!

Geef een reactie