4 soorten horloges die elke liefhebber zou moeten bezitten

Als je een passie voor horloges hebt ontwikkeld en een collectie wilt beginnen, ben je hier aan het juiste adres. Het enige wat je hoeft te doen is de lijst doornemen met de beste horloges voor mannen. Er is veel keuze, waardoor er voor ieder wel wat geschikts te vinden is. We denken dat als je het kunt beperken tot vijf eenvoudige categorieën, op basis van het type horloge en de gelegenheid dat je ze zult dragen, het je aankoopbeslissingen een stuk eenvoudiger zal maken. Dus, met dat in gedachten, hier zijn vijf soorten horloges die elke horlogeliefhebber zou moeten bezitten. De meeste merken hebben van iedere categorie een of meerdere modellen. Denk bij mannen horloges aan merken zoals, een Tommy horloge, een Seiko horloge, een Hugo Boss horloge of aan wat duurdere modellen zoals, de Cartier of een Rolex horloge. 

Een formeel horloge

Een horloge om te dragen bij formele gelegenheden. De eerste stijl in onze lijst is een formeel horloge, dat als enige taak heeft om formele kleding of een zakelijk pak er nog beter uit te laten zien. Om die reden zijn formele horloges meestal heel eenvoudig en ingetogen. Formele horloges moeten correct op de pols zijn geproportioneerd, dun genoeg zijn om onder een overhemd manchet te glijden en je moet de standaard regels volgen voor het matchen van metalen, leer en kleuren.

Een duikhorloge 

Een duikhorloge is een van de meest veelzijdige stukken die je zult bezitten. Ze zijn slim genoeg om te dragen met een pak en casual genoeg om in het weekend gedragen te worden. Het bepalende kenmerk van het duikhorloge is de functie waarmee de duiker snel en duidelijk kan zien hoe lang hij onder water is geweest. Natuurlijk is waterbestendigheid ook de sleutel, net als nauwkeurigheid. Een echt duikhorloge voldoet aan de ISO 6425-norm, die een waterbestendigheid tot ten minste 100 meter garandeert. Het horlogeband moet ook gemaakt zijn van een corrosiebestendig materiaal, dus vaak worden roestvrij staal, titanium, siliconen of nylon gebruikt.

Een chronografisch horloge

Chronografen zijn in wezen stopwatches, met een tweede secondewijzer of meerdere secundaire wijzerplaten om seconden, minuten, uren en zelfs tienden van een seconde te meten. Er is iets ongelooflijk bevredigends aan een goed ontworpen chronografische wijzerplaat, omdat deze in staat is om veel informatie over te brengen terwijl hij nog steeds esthetisch aantrekkelijk is.

Een veld horloge

Veld horloges werden voor het eerst ontwikkeld voor het leger aan het begin van de twintigste eeuw. Maar ze werden al snel ook een populaire stijl voor burgers. Vanwege hun geschiedenis is een veld horloge veel robuust, meestal gemaakt van roestvrij staal of aluminium, lichtgewicht en zeer leesbaar, met een wijzerplaat met hoog contrast en grote letters. Veld horloges hebben meestal canvas of lederen banden, die gemakkelijk en goedkoop te vervangen zijn als ze beschadigd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *